Dygn 9, Mitt på havet

Som sagt så har vi kommit ner till Trade winds eller passadvindarna. Det har varit en otroligt skön dag och natt. Efter att igår ha seglat spinnaker så började vi med att förbereda för nattsegling. Vi upptäckte att nedre lattfickan hade det gått hål i. Fram med nål och tråd samt en liten reva i spinnakern som måste tejpas. Lite underhåll innan vi hissar på igen. Det blåste inte jättemycket under natten men vi rörde oss framåt hela tiden. I morse så började det blåsa på lite mer och det har det gjort hela dagen. Vi tuggar nu bra med distanser hela tiden. Vi kommer hålla lite mer sydlig kurs än vad vi skall men det är för att vi ser att det blåser lite mer söderöver.

I morse när jag styrde vid 6 tiden slängde jag i draget och kvart över 6 så fick Lasse och Jackie en fisk, Zebra randig var den, vet inte vad det är. Vid 10 tiden fick vi upp en jätte Maui Maui men när jag plockar bort kroken så studsaden den överbord. Knappt två timmar efter så fick vi upp en ny likadan fast lite mindre. Det blir den 5:e fisken sedan Las Palmas.

Ikväll blir det nog Chili Corncarne a´la Molle, det ser vi fram emot. Alla mår bra men man är bra liten på ett sådant stort hav. Vi har inte sett en båt på tre dagar nu förutom en jättetanker som gick precis akter om oss.

Kramar från oss på Ellen

10 kommentarer

  1. Förstår att man känner sig liten på det mäktiga vattnet men ni ska veta att i våra ögon är ni väldigt stora som gör denna segling…
    Här har vi det vått ändå omkring oss – regnar hela tiden. Skall snart ta bilen i mörkret för att hämta Helene. Kanske kan jag övertala Caroline att köra hem henne till Lidingö först också.
    Grattis till fiskarna som verkar komma ombord på beställning. Annat än på Kullskär! Moltas middag var säkert en välkommen variant.
    Ha det gott!
    Monica

  2. Hej, jag tror det var en waho som ni fick.
    Skönt att ni nu är i trade wind bältet och får njuta av champagnesegling mot Lucia.
    Kram ultimo

  3. Ni är såååååååå duktiga, hoppas ni får perfekta vindar nu resten av resan. Lotta och jag är med Er i tankarna hela tiden. ???

  4. Precis avslutat en jätte god middag och trevlig kväll hos Patrik och Emma! Mamma som sagt snäll och hämtar mig. Paraply är ett måste denna grådaskiga regniga dag!

  5. Höjdpunkten på dagen är när vi får en hälsning från Ellen ??. Heja heja ni kämpar på bra på stora havet. Smakar säker mums när Molle serverar middag ?
    Regn och rusk och mörkt här hemma. Jag roar mig i köket med att baka lussebullar och limpor. Luktar gott i köket. Wille slipar och lackar matsalsbordet, blir som nytt.
    Ha det så gott och hoppas att ni får fina vindar i seglen och vi ser fram emot ny läsning imorgon.
    Kram till er alla från oss ❤️

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.