Dygn 8, Äntligen!

Natten har varit jättelugnt, nästan helt stiltje. Under gårdagen så kryssade vi och slog på vindvriden för att optimera farten mot mål. Det gick bra men ganska frustrerande i den lätta vinden.

Men innan det blev natt så såg vi ett flytande tonfisknät, typ samma lika som Loupan fick runt kölen för ett par år sedan. Vi hade fiskelinan ute och precis vid nätet så gick slirbromsen i. Vi trodde vi fastnat i nätet men det gick att veva in och upp kom det upp en tonfisk. Middagen räddad ikväll.

Vi lyckades tråckla oss genom stiltjebälten ner till 20 grader och där börjar passadvindarna. Och vips kl 06 i morse så kom passadvinden med ostliga vindar, dock ganska svaga. Det blåster 8-12 knop och direkt i morse åkte spinnakern upp. Nu kommer vi ligga här och gå lite mer söderut för att få mer vind.

Hälsningar från ett varmt Ellen.

8 kommentarer

  1. Härligt att höra att ni nu äntligen får sätta nylonet och njuta av medvind! kramar från ett väldigt trist Stockholmsväder. inne skiner dock solen!

  2. Underbart att Ni hittat passadvindarna?????????Vi följer er med spänning och håller tummarna.
    We Love U all ???
    Pöss Tomas o Lotta

  3. Det ser riktigt bra ut på appen. Ni håller er i täten i gruppen o bland de 25% bästa totalt. Hoppas ni nu får fortsatt bra vind åt rätt håll. Kramar från land! / Caroline

  4. Det låter som om ni har det bra – det känns skönt! Olika fiskemetoder blir det tydligen också… Otäckt med nätet men tyvärr finns det nog fler.
    Goda vindar önskas er nu och fortsatt bra position med kramar från oss / Monica

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.