Dygn 1. Från Start

Snart är första dygnet avklarat. En fin och lugn start med moderata vindar. Ganska snart så hissade vi Code1 och gick som attans. Riktigt kul. När vi närmade oss södra Gran Canaria gippade vi västerut. Vi gick riktigt bra. När solen började gå ner så tog vi ner Code 1 och spirade focken. Vi närmade oss accelerations zonen och vill minska seglen. Tyvärr så tog en våg oss så vi broaschade vilket gjorde att focken trasslade sig. Det tog ett tag att fixa och under tiden fick vi en ofrivillig gipp. Det gick bra tack vare bombromsen.

Vinden tilltog och vi gick med bara storen och två rev. Sjön var mycket hög och i en surf på 16,9 knop så gick fästet av till Watt&Sea. Gjort i rostfritt och rätt av. Vinden var ca 30 knop. Det lugnade ner sig i morse och idag har det varit fin segling. Går inte för fullt nu för vi håller på för att se hur vi skall reparera den.

12 kommentarer

  1. oj oj oj , lugnare att följa er via appen där ser man att ni går bra men inte vad som händer ombord… kram på er …

  2. Jippa ofrivilligt är inte ens kul i innerskärgården, vågar knappt tänka på hur det är ”där ute” Bombroms lät bra. Fråga: på kartan ser det såklart ut att vara nära andra båtar – har ni visuell kontakt med båtar? Kan man se vilka som tillhör samma klass etc? Sköt om er

  3. Hoppsan, ser i alla fall ut som om ni pinnar på bra i fältet när man kollar appen. Hälften verkar ha vikt av åt väst. Ni och resten går sv. Håller tummarna för att det är rätt val. Kram till er alla / Caroline

  4. Hej Peter…träffade Dig på ATG-galan senast……hade en slips med segelbåt…:-)

    Har blivit ägare till Minnaliisa en 45 fotare. Följer Ellen och Era äventyr!

    Vad är din plan? Kollar man på Windyty väntas både SV och S samt vindstilla och även starka vindar från väst.

    Ibland är snöskottning lugnt och skönt!

    Lycka till! Janne C

  5. Det var minst sagt ett händelserikt första dygn, ser att ni tar sällskap med ThinkTwice, så här långt och styr mot Cape Verde. Imorgon åker jag till Antigua, men har jag bara wi-fi så följer jag er – Fair Winds!

  6. Låter inte kul med en Watt and sea som lossnat. Hoppas den går att fixa. Om inte har ni i alla fall både motor och elverka att förlita er på. Skönt med flera av varandra oberoende energikällor.

  7. Jag hackar tänder här hemma.. Tur att inte jag är med.

    Puss och kram. Saknar er. Hoppas ni snart får fix på problemet.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.