Förberedelser inför ARCen

Nu har vi varit i Las Palmas en vecka för att förbereda oss inför starten på årets ARC (Atlantic Rally for Cruisers). Vi kollade först på starten på ARC+ som går via Cap Verde öarna. Det var 79 båtar som gick iväg i moderat vind. Först startade katamaranerna och sedan enskrovsbåtarna. Direkt efter starten så vi gå in i hamn och göra vår incheckning. Redan på tisdagen så fick vi göra vår besiktning av båten. Besiktningen går igenom att båten ser okej ut och att vi har ordning på alla säkerhetssaker. Vår besiktningsman Will var hos oss i säkert 1,5 timme. Han gick igenom allting med vi har koll och ordning på nästan allt. Det var Grabbagen som vi låtit Viking packa om och de hade glömt lite grejor men det var lätt att fixa.

Will går igenom båten grundligt.

 

När säkerhetsbesiktningen var klar så beställde vi en undersökning av riggen av Jerry the Rigger. Han har mycket att göra inför seglingen och han hittar verkligen saker på en del båtar. Här kan seglingen tas slut för en del, men han var mycket nöjd med Ellens rigg och skulle tänkas sig att segla med, men han sa samtidigt att vi inte nog ville ha med honom för hans fötter luktar så illa.

Jerry the Rigger kollar riggen.

Genomgång av hela båten. Han hittar små saker och när det behövs så åker luppen fram. Känns skönt att vi kan checka av det också. Hans och Molle har gjort rent alla vinschar och båten är nu i kalasskick och allt funkar på båten.

Genomgång av alla punkter.

Igår kom Ebba hit för att vinka av oss och även Jonas och Erik kom och överraskade Hans. Alla kände till att de skulle komma utom Hans. Han blev mycket glad och snopen. Kul och stort gäng.

Idag har det varit officiell invigning med parad runt hamnen. Svenska gänget var bland de större gänget. Jättemaffigt med alla flaggor, sambaorkester och blåsorkester.

Många seglar i parad.
Jackie bar Ellens flagga.
Björn på Think Twice var Sveriges fanbärare.
Ellens besättning är nu redo.
Samba orkestern gick sist i ledet.
Trängsel på gatan.

 

 

 

 

 

 

6 kommentarer

  1. Fantastiskt Peter med crew! Helt galet att tiden gått så fort! I fyra år har detta planerats och nu idag om en v så sticker ni! Med blandad förtjusning glädjer jag mig med er… om lite drygt 4v så ses vi på varmare breddgrader. Här hemma hotar de inte riktigt än med snö men den kommer säkerligen. Tackar dig och Jackie för att Ebbs får vara med er några dygn- vet att det uppskattas av Lasse också. Jag fortsätter att njuta hemma men nu längtar jag efter er alla! Man får lite perspektiv på livet och inser vad som är viktigt! Puss på dig❤️❤️❤️

    1. Tack Heléne! Känns konstigt att vi är här nu. Var lite konstig känsla idag på invigningen! Puss & Kram så syns vi på andra sidan!

  2. Om 1 vecka är ni påväg! Lycka till med allt under sista veckan i land och Fair Winds!

  3. Snart är det dags för er att kasta loss och dra västerut. Så spännnde!! Vad rolig med invigningen och paraden, härlig känsla. Ni har varit borta länge och det år bara början, ni har lång tid kvar på äventyret. Hemma börjar det bli kallt, minusgrader och frost nu på morgonen. Dags att ta fram lite varmare jackor. Idag går flyttlasset till David Bagares gata så vi har att göra hela dagen. Hoppas att vi slipper plastpåsar …. Kram och vi saknar er ? Vi hörs innan söndag

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.