Dag1, överfart från Lagos till Isla Graciosa

Idag vid 10 tiden så gled vi ut från hamnen i Lagos. Det tog lite tid då receptionen inte öppnade förrän 9 och många vill iväg. Ingen seglelbåt kommer ut för man måste öppna en gångbro för att komma ut. Vi passade på att tanka båten för det ser ut att bli lite vind.

Vi skall nu segla i cirka 4 dygn (585NM) för att ta oss från Portugal till Isla Gracios som är en liten ö utanför Lanzarote. Vi har sällskap med White Pearl som är en Lagoon 40 och som seglas av Thomas och Mia. De skall segla mot Madeira. Vi har samma kurs vilket många kanske undrar över men det är för att det är bättre vind längre ut i havet. Vi vet att vi kommer få bleke och gäller det bara att segla så mycket man kan. Längs Afrikas kust är det helt stilla nästan en vecka framöver. Vi hoppas vi kan få vind så länge som möjligt.

Vi har idag seglat med Code1 i 7,5-8,5 knop och vi kör fortfarande den. Det blåser mellan 5-7 m/s och moderata vågor. De första 3,5 timmarna fick motor gå för det var helt blekt längs kusten vid Portugal men när vi kom bort från landskyddet så kom vinden. Snart är solen på väg ner och vi får vår första nattsegling på denna tur. Får återkomma i morgon bitti om hur det varit.

Hälsningar från Ellen

Skickat med Iridium satellittelefon och Redport optimizer, vilket gör att inga bilder kommer med.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.