Härliga dagar i Lagos och Portmao!

Äntligen så har vi uppnått vårt uppdrag att få Ellen klar på alla punkter. Vi har haft kontakt med Bluewater marin som skulle fixa vår Watermaker. Många mejl och jagande av delar över hela världen så anlände i alla fall allt till Portmano i tisdags. Det vi inte visste var att på torsdag är det bankholliday här nere och allt är stängt. De vill komma på fredag och fixa men då ruttnade vi. De kom ner på tisdag förmiddag och mecka i nya pumpen och provkörde watermakern och den levererar som en ny. Känns skönt men nu får vi se hur den beter sig när vi seglar. Vi ville tillbaka till Lagos som är en otroligt mysigt ställe med massor av svenskar som långseglar och ligger här. Nisse och Lottie lånade ut deras kort till supermarketen och vi fick 34 Euro i rabatt på det vi handlade.

Vi var förbi Sopromare som säljer båtgrejor och vilket utbud det finns. Vi köpte på oss både vattenpump och gråvattenpump. Om vi har det så går nog det vi har inte sönder. Skönt iaf att ha reserv. Vi började också handla på oss det vi saknar för ARC:en när vi seglar över Atlanten.

 

Lunch i hamnen för 8 Euro med varmrätt, efterrätt och vin. Kanonbilligt
Hamnen som är innanför bron i Lagos
Incheckningsbryggan till Lagos. Till höger ligger gamla stan med affärer.

Vi tog en tur till stan idag efter vi shoppat på supermarket och båtaffären. Det blev mycket kork som de är duktiga på. Lasse och Jackline köpte seglarskor i kort och Jackie köpte ett par finskor i kort. Själv köpte jag en hatt för att täcka flinten.

Korkhatt

Vi hade också lite besök på eftermiddagen av Thomas och Mia från White Pearl och Anders som var gullig och köpte bröd i morse till oss. Även Nisse och Lottie kom förbi på ett glas så det blev fullt på Ellen.

I morgon kommer vi börja vår längsta segling hittills från Lagos till Lanzarote. Vi kommer göra sällskap med White Pearl men de skall till Maderna och vi till Lanzarote. Vi har studerat vädret tillsammans och vi kommer lägga en Waypoint rakt norrut från Lanzarote och 85% grader från Madeira för att få vind så långt som möjligt. Det håller på ta slut med vind i regionen. Vi tror dock att det kommer bli bra för det blåser alltid bättre än vad gribfilerna säger.

Från i morgon blir det inte bilder men vi kommer uppdatera bloggen varje dag via satellittelefonen på den långa överfarten. Överföringen är så långsam att det inte går att köra några bilder. Vi beräknar med att anlända på söndag till Lanzarote eller rättare sagt Playa de Fransesca.

10 kommentarer

  1. Skönt att allt nu fungerar på båten.
    Fina bilder på er 🙂
    Håller tummarna att ni får en fin segling till Lanzarote. Puss

  2. Lycka till på överfarten. Skönt att ni fått ordning på watermakern. Det är lyx att ha obegränsat med vatten.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.