En bit ner på Spaniens kust!

Vi mötte upp den andra Ellen, Salsa och norska Olivia i Corcubion. Vi blev bjudna på en drink till Salsa men ingen stack ut näsan då det regnade som från en blomspruta. Vi blev kvar i båten och hade det skönt. Värmaren åkte på och kröp till kojs rätt snart. Tidigt på morgonen så regnade mycket men klarnade upp rätt fort.

På morgon en tog vi det lugnt men vi ville ändå komma iväg till nästa mål som var Muros. Vi hade hört från andra att det var en trevlig hamn och trevlig lite stad. På vägen ut som möttes vi av massor delfiner som var helt svarta och stora. De är väldigt svåra att fota när de inte åker med båten.

Helsvarta delfiner på väg ut ur hamnen.

Det var helt vindstilla så Yalle fick jobba lite på väg mot Muros. Molnen hängde tungt över nejden.

Häftiga vyer med höga berg.

Väl när vi rundade runt hörnet för att gå ut mot Muros så tittade solen fram och det blev jätteskönt. Muros är en jättefin by med massor av fina bryggor. Efter någon timme så kom Ellen Najad 460 (eller skall vi kalla henne Ellen2) in in hamnen. Provade att flyga drönaren för första gången denna resa. Lasse var lite orolig för vilka regler som gällde här ner.

Ellen Najad 460 kommer in i Muros.

Vi fick en liten utskällning för att vi inte ropat upp hamnkontoret på kanal 09. Tydligen så använder alla hamnar denna kanal när man skall in i hamn i Spanien. Vi hann då varna alla andra som var på väg in. Salsa och Olivia kom också. Nu regnade det inte längre så vi fick äntligen en liten fördrink på Salsa. Efter det gick vi ut och åt på en liten krog som heter Petra och delade på massor av havet läckerheter.

Vi fick en visning av norska Olivia som är en helt fantastisk båt från Holland (Bestewind 49). Vilka utrymmen och så fantastisk planerad med öppen spis.

Jackie håller koll på delfiner.

Efter Muros har vi gått till Sanxenxo som ligger innanför Isla Ons. Där möttes vi av en tränande Donfeng som skall vara med i Volvo Ocean race som startar från Alicante den 22 oktober. Det visade sig att både Mapfre och Dongfeng har sin träningskamp här. Kul att kaja för att kolla alla fina båtar. Påminner lite om Barcelona med alla barer och restauranger.

Dongfeng på gång med lite träning.
Det är till att backa in med dubbla roder. Det går tydligen bra för de som kan.
Mapfre låg i hamn idag.

Vet inte om det har varit regatta här nyligen för 6:or med May bee ligger här som har varit svensk och Alibaba 2 från 1948 ligger här. Bägge är mycket vackra båtar. Blir riktigt sugen att kappsegla igen när man ser dem.

Alibaba är den svarta och May Bee den vita. Ligger även några sexor uppe på land.

 

Det är en jättefin stad med stränder runt staden. Det bor tydligen bara 17 000 invånare här så jag undrar om det inte är lite av Marstrand eller liknande i denna by med sådan enormt fin hamn med massor av barer och restauranger. Tror dock att de redan har haft bartömning för det är stängt överallt.

Från övre platå på hamnen.
En stad i relax!
3 Comments

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Lär sig hur dina kommentardata behandlas.

Translate »
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com