Seglat förbi världens ände idag!

Idag har vi seglat förbi världens ände, i alla fall om man skall tro pilgimerna. Efter det man gått pilgrimsvandringen så skulle man efter man varit i katedralen i Santiago de Compostela fortsätta till världen ände som man då trodde var Fisterra ”världens ände”.

När pilgrmerna var väl framme så skulle de bränna upp sina kläder som en reningsporcess för att påbörja det nya livet. Man skulle också leta upp en snäcka från Fisterra som ett minne från vandringen och att det var en symbol för uppståndelsen efter döden.

Inte riktigt så drastiskt har det varit idag. Ganska lite vind men som vanligt kryss. Vet inte vad det är med vinden riktigt. Vi fick sällskap av Ellen (Najad 460), Salsa och Olivia från Norgre. Nu ligger vi på svaj i Corcubion som är vik innanför Fisterra. Det är ett riktigt skitväder med regn och kyla. Värmaren är påslagen. I morgon går vi till Muros för att sedan på onsdag gå in till Vigo.

Världens ände enligt pilgrimerna.
6 Comments

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Lär sig hur dina kommentardata behandlas.

Translate »
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com