Nu har vi lämnat A Coruna och ligger på svaj i en liten fiskeby!

Vi har haft några sköna dagar i A Coruna som är en helt underbar liten stad, stor men liten. Finns så mycket att se och de har helt underbara ytor för folk att röra sig på, och folk är verkligen ute och rör sig. Fina cykelvägar runt hela staden, gångpromenader, lekplatser och allt finns verkligen här.

Uppe vid fyren Hercules!

Så himla roligt också att få det mottagandet av våra seglande vänner från Sverige, Norge och Danmark. Kul att äntligen få träffa den andra Ellen, Salsa och Sally. Eller det spelar ingen roll, hela bryggan var full av nordiska båtar, så himla roligt.

Fina hamnen i A Coruna
Hamnkontoret med restaurang och bar.

Haft lite problem med Mastervolt transformatorn så jag och Lasse har varit på liten roadtrip för att laga den. Hamnade i mitten av fiskehamnen där någon Electirca Avidal skulle vara representant för Mastervolt. Lasse fick honom att koppla in transformatorn och då gick strömmen i hela verkstaden. NoNo, Que maleta esto blanco… typ. Bra i alla fall att Båtaccenten kunde ställa upp och skicka en ny till Vigo med leverans direkt från Holland. Tack Gunnar för din otroliga service. Hoppas den kommer dit bara.

Långpromenad upp till Herkules runt hela staden!
Så fina promenad och cykelvägar runt A Coruna.

Idag så seglade vi iväg från A Coruna mot Corme porto som är en liten fiskeby. Inte stor alls, vi är den enda segelbåt som ligger här och vi ligger på svaj. Supermysigt är det och det guppar lite lagom. Det började med nästan ingen vind alls men vädret här ner växlar otroligt fort från stiltje och sol till regn och 14 meter per sekund. Det hade vi idag, men det går tillbaka lika fort. Det var en mycket häftig seglingsupplevelse då vi gick mycket när kusten och innanför de nordligaste öarna med massor av grynnor, kändes som hemma nästan.

Ser lugnt ut men det var ganska trångt mellan grynnorna.

Inseglingen till Corme har häftig där det gällde att gå på rätt sida om grynnorna, vilket skådespel.

Häftigt skådespel vi grynnorna vid insegling till Corme!

Inne i hamnen är det jättemysigt. Blåste upp dingen för första gången och tog den in till stranden. Byn gick vi igenom på 10 minuter men många barer fanns det. En Estrella slank ner ändå. Nu har vi ätit en mycket god kuppilupp av Jackelina.

Ellen på redden!
Helt ensamma i viken, inga andra turister än vi!
Härlig middag i sittbrunnen!
Båtpojken kör #tacacat
One Comment

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Lär sig hur dina kommentardata behandlas.

Translate »
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com