La Rochelle och nu är vi på väg.

Äntligen är det dagen D. Tjänstledigheten är påbörjad sedan i fredags. Vi startade väldigt tidigt för att jag tror nog ingen sov så bra dagen innan. Jackline var uppe mycket tidigt och började strosa runt i Duvbo. Har nog aldrig varit med om så mycket folk på Arlanda. Kön till säkerhetskontrollen var säkert 100 meter lång. Lite problem var det med min väska som var för lång och vägde 28 kilo, fick gå som specialbagage. När vi kom till Paris som kom den inte alls till att börja med, men efter mycket om och men kom den. Körde de 50 milen ner till La Rochelle, mycket fina vägar tycker jag.

Inloppet till La Rochelle

Vi har fixat med båten, varit och storhandlat på Carefour. Vilka butiker de har med så mycket grejor, helt galet. Nu har vi fått all packning på plats. Idag har vi fixat och tvättat båten igen och promenerat in på stan.

La Rochelle är en supermysig stad som är riktigt gammal. Vi gick upp i Tour de la Lanterne, 164 steg upp i tornet så ser man mycket bra. Tre höjdrädda, är det bra… men Jackie höll sig mot väggen.

Jackie trycker sig mot väggen!
Nära väggen är bra…
Jag är höjdrädd men i detta sällskap är man rätt cool!

Hamnen i La Rochelle är nog den största av alla, undrar hur många tusen båtar det ligger där. I alla fall så finns det hur mycket båtbutiker, båtsäljare som helst där.

Någonstans ligger Ellen bland 1000 tals master!

Idag blev det också en skön liten lunch inne vid stans alla uteservieringar med Mollfritt. Lite olika smaker testades. Jackie tog en naturell, Lasse Curry och jag testa en Rockford. Supergott!

Väntar på lunch!
Snart lunch!

Nu känns det som allt är ok och i morgon kommer vi segla iväg vid 6 tiden. Ikväll skall det regna och blåsa en del men i morgon kommer vi gå med vattnet ut när allt vatten är på ut!

Vi kommer gå till A Coruna i morgon! Kommer bli lite kryss men det kommer vrida till vår fördel. Ska bli skönt att komma ut på havet, kanske blir det lite för lite vind men vi får se.

Klassiska tornen i inloppet till La Rochelle.

Så nu blir det lite upplägg från satellittelefon när vi går över Biscayan, dock utan bilder så håll till godo.

 

10 Comments

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Lär sig hur dina kommentardata behandlas.

Translate »
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com